L’objectiu era trobar informació sobre el tema del projecte “Literatures de postguerra a Europa: paral·lelismes i divergències” i l’he buscada a Internet.
He fet cerques a través de buscadors genèrics, què és d’on he tret més informació; de fet, la major part l’he trobada per mitjà de Google tot fent ús dels directoris temàtics.
Bàsicament, les cerques les he fet usant les paraules clau literatura, postguerra, europea i seguint els enllaços relacionats que m'han portat a camps d’interès més concrets.
No he anat més enllà en la cerca -en llocs especialitzats- perquè he trobat informació abundant amb els buscadors genèrics.
He tingut en compte que la informació fos concreta, concisa, en llenguatge planer.
Montse
Per trobar informació a Internet sobre el tema “Literatures de postguerra a Europa: paral•lelismes i divergències” he fet servir el cercador Google. I l’he utilitzat per tres motius: perquè crec que és molt complert, perquè és el que faig servir habitualment i perquè els resultats de les cerques han satisfet les meves espectatives.
ResponEliminaEls termes de cerca han estat, en primer lloc, literatura+postguerra; després, literatura+postguerra+europa o europea i, finalment, he concretat més amb el nom d’alguns països com literatura+postguerra+Espanya, Catalunya, Alemanya o França.
Mitjançant els articles de la Viquipèdia també he trobat altres enllaços interessants.
De totes formes, estic segura que quan em posi a redactar el treball em sorgiran dubtes concrets que hauré de buscar un per un, ja que probablement no els podré resoldre amb aquestes primeres troballes. Però, per algun lloc hem de començar, no?
Laura Balcell
La cerca de material adient per al projecte ha estat molt interessant. He trobat informació fàcilment, mitjançant diverses opcions. Com és lògic, he començat directament amb el Google, ja que és l'eina que estic acostumada a fer servir. Tot i que gràcies als apunts del temari he descobert que el Google no és infalible. És per això que he intentat explotar altres maneres de cercar el material. He utilitzat també el Google directorio i el Google books. El primer l'he trobat interessant pel què fa a la classificació de la informació, per temes i subtemes, però en quant a contingut m'ha semblat una mica just. Per exemple, no he trobat res de literatura russa de postguerra. En
ResponEliminacanvi el Google books conté moltíssimes referències, i la majoria fins i tot amb una part dels llibres penjada a internet. No són els llibres complerts, hi manquen pàgines, però crec que és molt útil.
He cercat també referències a la biblioteca de la UOC.
Les paraules clau que he fet servir han estat diferents combinacions de: "literatura" / "narrativa" / "moviments literaris" / "postguerra" / "catalana" / "francesa" / "russa" ...etc, adaptant l'idioma al català, castellà o francès, depenent del què buscava.
Tot plegat, com dic, molt interessant i engrescador...se't passen les hores volant!